Últims projectes finalitzats

 

blog projectes1Portem uns mesos embarcats en diversos projectes alguns ja acabats, uns altres en procés i uns altres començant. La gran majoria d’ells realitzats en col·laboració amb diversos equips entre els quals es troben els amics de Pla Estel*, Urbanins i La Dula…en tots ells seguim incorporant la nostra mirada sobre la recerca social i participativa, però a més ara li anem sumant tot l’aprenentatge compartit entre els diferents equips amb els quals treballem i col·laborem i també amb tots la gent amb la qual ens hem anat creuant.
A continuació us volem presentar un xicotet resum de cadascun dels projectes ja finalitzats perquè conegueu una mica en el que hem estat treballant:

Tallers participatius Sagunt: En aquest projecte vam estar realitzant l’assessorament, disseny i acompanyament del àmbit participatiu dins del Pla Estratègic Ciutadà per millorar el turisme a Sagunt. Es van realitzar una serie de tècniques d’investigació social per diagnòsticar la situació del turisme a Sagunt així com es van portar a terme uns tallers participatius en les quals van anar encadenant els resultats de cada exercici amb les consegüents reflexions per tal de construïr de la manera més col·lectiva possible el discurs emergent del municipi envers el turisme.

Recerca social i participativa Plaça del Maresme. Premià de Mar: Aquesta investigació es va portar a terme dins del Projecte de millora urbana de la plaça del Maresme a la localitat de Premià de Mar, es cercava analitzar el context soci-urbà del que forma part l’espai públic de la Plaça del Maresme, aquesta recerca qualitativa i participativa relacionava l’espai públic amb el seu entorn social per a així determinar millores d’intervenció que anaren encaminades cap al desenvolupament comunitari i la millora social i urbana de l’espai públic en qüestió.

Diagnòstic participatiu Barri de Sant Roque. Molina de segura: En aquest projecte vam estar donant suport i assessorament des de la investigació social i participativa al projecte de Rehabilitació urbana del Barri de San Roque, en Molina de Segura. Aquest assessorament es va completar amb un diagnòstic participatiu on es van extraure propostes de millora a través dels tallers realitzats amb el teixit social del barri.

Tallers de participació Pla d’ocupació Barcelona: Acció participativa que es desprèn de la finalització de la vigència del Pla de Xoc contra l’Atur Juvenil i dins dels treballs del nou Pla d’Ocupació Jove. Aquesta acció implica la realització d’unes sessions de treball col·laboratiu que validen i proposen millores en relació als diagnòstics existents sobre la situació dels joves al mercat laboral. Es van realitzar tallers els dies 10 i 15 de juny de 2016. Aquests tallers donen suport i són complementaris al treball realitzat dins del Pla d’Ocupació Jove, els resultats aporten propostes i idees provinents dels participants que s’afegiran als diagnòstics i disseny d’accions realitzats prèviament al marc del nou Pla.

Procés Participatiu Joves i espai públic Barcelona: L’interès per connectar les necessitats i propostes dels
joves amb els espais públics de la ciutat de Barcelona va suposar iniciar un procés participatiu que no només buscava conèixer quines accions municipals es poden iniciar per part del sector de joventut a nivell de ciutat sinó que, des d’una mirada territorial, es poguessin definir les necessitats dels joves en l’àmbit dels barris. En base a això, l’objectiu va ser proposar unes millores per permetre que siguen els propis joves els qui proposen accions municipals properes a les seves realitats. El procés participatiu “Joves i espai públic”, es va dur a terme durant els mesos d’abril, maig i juny de 2016, emmarcat dins del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la ciutat de Barcelona.

Entradas creadas 109

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

3 × 5 =

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Publicaciones relacionadas

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba